aparat dentar invizibil

Aparat Dentar Invizibil – Avantaje si Dezavantaje

Este recomandată purtarea unui aparat dentar invizibil? Ce avantaje și dezavantaje există?

Ortodonția nu implică purtarea aparatelor dentare doar pentru a îmbunătăți aspectul danturii, ci și pentru a îmbunătăți anumite probleme ale funcționării corecte, care pot fi cauzate de dinții nealiniați corespunzător sau deteriorați.

Pentru unii adulți, ideea purtării unui aparat dentar poate fi destul de ciudată. In orice caz, odată cu avansarea tehnologiei în domeniul stomatologic din ultimii ani, acum exista opțiunea alegerii între aparate dentare tradiționale cum ar fi cel metalic, ceramic sau safir sau sisteme moderne cum ar fi cele invizibile(linguale sau Invisalign)

Aparatele linguale sunt similare cu cele clasice. Diferența majoră între acestea este ca un aparat lingual, este plasat pe partea interioară a danturii.

Avantajele unui aparat dentar invizibil

Estetica

Spre deosebire de alte tipuri de aparate dentare, aparatele linguale sunt plasate pe partea din interior a danturii. Asta înseamnă că singura modalitate ca acestea să fie observate este ca o persoană să se uite cu foarte mare atenție la dantură și doar din anumite unghiuri. Acest aspect este unul foarte important pentru persoanele ale căror slujbe implică un aspect îngrijit al zâmbetului, cum ar fi profesorii, agenții de vânzări, etc.

Absența petelor pe dinți

O altă problemă care apare foarte des în cazul unui aparat dentar clasic, este apariția petelor pe dinți. Această problemă este parțial rezolvată prin purtarea unui aparat lingual, ele fiind mult mai greu observabile.

 

Dezavantajele unui aparat dentar invizibil

Costurile

Prețul unui aparat dentar lingual variază de la pacient la pacient, tratamentul fiind individualizat, însă se situează în jurul valorii de 3000-4000 euro pentru ambele arcade.

În ultimul timp a căpătat notorietate o a doua metodă de aparat invizibil, sub marca Invisalign, care este radical diferit de aparatele descrise până acum, el fiind de fapt un set de gutiere executate de computer care corespund unor poziții succesive ale dinților în mișcare și care se poartă câte două săptămâni în mod continuu cu excepția pauzelor de masă și de igienă orală.

Avantajul acestor gutiere este ca sunt transparente deci aproape invizibile și sunt foarte ușor de montat/demontat, vizitele de control la medic fiind mai reduse ca frecvență și număr. Prețul unui astfel de aparat începe de la 4000 de euro.

Întreținerea și înlăturarea

Pe lângă petele care pot apărea pe interiorul dinților, înlăturarea acestui tip de aparat dentar nu este la fel de facilă ca în cazul unui aparat dentar clasic. Comparat cu acesta, curățarea, înlăturarea și ajustarea durează mai mult timp.

Comfortul

Aparatele dentare linguale, fiind montate în partea interioara a danturii, pot provoca discomfort în timpul purtarii. În cazul purtării unui astfel de aparat vă puteți aștepta la dificultăți în vorbire sau atunci când mâncați.
Trebuie menționat faptul că aparatele dentare invizibile nu se pretează pentru orice fel de probleme ortodontice, uneori purtarea unui aparat fix, clasic, fiind absolut necesară.

În plus, în cazuri extreme, purtarea unui aparat dentar nu este posibilă fără o operație chirurgicală asupra osului maxilar (chirurgia ortognatică). Acestea sunt cazuri foarte rare, iar medicul ortodont vă va avertiza asupra situației în momentul în care faceți prima consultație de specialitate.

Încă nu știu ce aparat dentar mi se potrivește. Ce ar trebui sa fac?

Viziteaza pagina de programari a site-ului nostru si stabileste o zi in care ne putem vedea pentru un consult initial. Îți vom recomanda tratamentul potrivit și ne vom asigura ca vei pleca de la noi cu un zambet perfect.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Programează-te acum!

Contact Form Footer

Scroll to Top