avantaje aparat dentar fix

Ce avantaje are un aparat dentar asupra sanatatii?

Ce avantaje are purtarea unui aparat dentar fix?

Ortodontia se ocupa cu corectarea pozitiei dintilor. Dizarmoniile dento-maxilare, pe langa aspectul evident inestetic, pot afecta in timp sanatatea gingiilor, a dintilor si a articulatiei temporo-mandibulare. Totodata, o masticatie deficitara datorata problemelor de ocluzie (“de muscatura”) poate avea urmari asupra tubului digestiv.

Desi impresia generala este ca aparatele dentare sunt numai pentru copii si adolescenti, modificari ale pozitiei dintilor se pot realiza la orice varsta, astfel ca tot mai multi adulti opteaza pentru acest tip de tratament.
In perioada de copilarie si adolescenta, oasele maxilare fiind in crestere, este mult mai usor de modificat pozitia dintilor. In faza de adult, datorita faptului ca maxilarele si-au incheiat cresterea, durata tratamentului orthodontic poate dura mai mult.

Tratamentul cu aparat dentar fix, mai presus de imbunatatirea aspectului estetic, este o investitie pe termen lung in sanatatea danturii si a corpului.

De ce este necesar tratamentul ortodontic?

Tratamentul ortodontic reprezinta un procedeu terapeutic de a modifica pozitia dintilor, imbunatatind estetica si functionalitatea acestora. Desi impactul principal si cel mai vizibil este aspectul estetic, aparatul dentar are rolul de a corecta diverse dizarmonii maxilare, imbunatatind ocluzia dentara (modul in care dintii calca), masticatia sau fonatia.

montare aparat dentarCare sunt beneficiile purtarii unui aparat dentar?

O buna parte din populatie are dintii pozitionati incorect. Pe langa aspectul inestetic, dizarmoniile dentare pot duce la o serie de inconveniente in timp. Ocluzia (muscatura) incorecta se poate asocia cu o masticatie incorecta prin suprasolicitarea unor dinti si lipsa solicitarii altora, cu consecinte in timp asupra dintilor, muschilor masticatori si asupra articulatiilor maxilarelor. Inghesuirile dentare ingreuneaza igienizarea dentara, cu consecintele de rigoare: depunere de tartru si de placa bacteriana si favorizarea parodontozei dar si a cariilor interdentare. Tratamentul ortodontic imbunatateste atat estetica cat si functionalitatea aparatului maxilar.

Nu exista o limita de varsta pentru inceperea tratamentului cu aparat dentar, de aceea va recomandam o consultatie in Laboratorul de Zambete Ortoclass pentru a primi sfaturi direct de la un specialist, despre cum puteti avea zambetul perfect si despre cum va puteti imbunatati sanatatea dintilor pe termen lung.

[iconbox2 type=”default” icon=”el-calendar” i_color=”#dd127b” boxb_color=”#dd127b” title=”Nu contează ce vârstă ai! Vino la Ortoclass și îți oferim zâmbetul la care ai visat întotdeauna.” button_text=”PROGRAMEAZA O CONSULTATIE” button_color=”#dd127b” button_t_color=”#ffffff” link=”http://ortoclass.ro/programari” target=”_self”]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Programează-te acum!

Contact Form Footer

Scroll to Top