Generalitati despre aparatele dentare

Are nevoie copilul tau de un aparat dentar? De cele mai multe ori cu siguranta este nevoie de interventia unui medic ortodont. Primul consult ortodontic ar trebui sa aiba loc in jurul varstei de 6-7 ani, sedinta in care ortodontul va stabili daca copilul are suficient loc pe arcada pentru dintii permanenti care urmeaza sa erupa. In lipsa spatiului necesar, medicul ortodont va recomanda un aparat fix numit disjunctor, cu ajutorul caruia vom obtine acest lucru. Etapa cu disjunctor este recomandata in perioada de crestere a copilului, pana in jurul varstei de 14 ani. Ulterior, dupa ce micul pacient a schimbat toti dintii de lapte, putem trece la etapa cu aparat dentar fix, care va realiza alinierea si nivelarea efectiva a dintilor.

Te intrebi cat costa un aparat dentar? Preturile unui aparat dentar variaza in functie de materialul din care sunt realizati bracketii, dar cel mai important de experienta medicului ortodont. Fie ca este vorba de un aparat dentar metalic sau fizionomic (ceramica/safir) rezultatul final este acelasi.

Sedinta de montare a aparatului dentar este lipsita de durere, dar de durata. La finalul acestei sedinte pacientului i se va explica cum trebuie realizata igiena cu aparatul dentar montat, dar si ce restrictii alimentare va avea, pentru ca da, exista o serie de alimente pe care trebuie sa le ocolim pentru a evita desprinderea aparatului. Prima saptamana din tratamentul ortodontic pacientul copil sau adult va resimti un discomfort la nivelul dintilor, sensibilitate care va disparea de la sine sau cu ajutorul unui antiinflamator.  Pe parcursul a aproximativ 2 ani, pacientul va vizita cabinetul de ortodontie lunar pentru activarea aparatului.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Programează-te acum!

Contact Form Footer

Scroll to Top