despre aparatul dentar

Mituri despre aparatul dentar si clarificarea lor

Ca si medic ortodont , cand vorbesc cu pacientii mă lovesc des de anumite preconcepții sau de informații eronate pe care pacienții le află din diverse surse , cea mai comună fiind internetul. Așa că, m-am gandit sa clarific câteva dintre aceste mituri despre aparatul dentar fix, fie el de metal, ceramica sau safir.

 

1. Se colorează aparatul

Aparatul dentar nu se colorează, se pot colora modulele din jurul bracketilor, de la coloranții din băuturi și mâncare. Dar acestea se schimbă la fiecare consultație, asa ca problema colorării aparatului dentar este inexistentă.

 

2. Dinții se pătează de la aparatul dentar

Dacă medicul dumneavoastră ortodont folosește un compozit de lipit aparatul de calitate, acest lucru nu se poate întâmpla. Dintele se poate păta în jurul aparatului dentar, doar dacă pacientul nu menține o igiena corespunzatoare.

 

3. Nu trebuie să port contenții la finalul tratamentului

Daca nu purtați contenții după finalizarea tratamentului, dinții se întorc în poziția de unde au fost aduși. La copii, contențiile se poartă până când aceștia își încetează creșterea și le ies măselele de minte, iar la adulți contențiile se vor purta mereu.

 

4. Primul control ortodontic la copii se face atunci când le ies toți dinții permanenți

Orice copil trebuie să se prezinte la un control ortodontic începând cu vârsta de 6 ani. Exista anumite probleme dentare care, dacă nu sunt rezolvate din timpul dentiției mixte , atunci când copilul are toti dinții permanenți nu mai pot fi rezolvate, se rezolvă foarte greu sau ești nevoit să faci extracții pentru a putea obține un rezultat bun.

 


[iconbox2 type=”default” icon=”el-calendar” i_color=”#dd127b” boxb_color=”#dd127b” title=”Ești pregătit? Vino la Ortoclass și îți oferim zâmbetul la care ai visat întotdeauna.” button_text=”PROGRAMEAZA O CONSULTATIE” button_color=”#dd127b” button_t_color=”#ffffff” link=”http://ortoclass.ro/programari” target=”_self”]

5. La copii nu se pun aparate dentare fixe

În ultimii ani, evoluția aparatelor dentare a fost fantastică. Mai nou se folosesc anumite tipuri de aparate fixe la copii, care rezolvă problema mult mai rapid decât cele mobile și în felul acesta există și singuranța că îl vor purta tot timpul și nu îl vor da jos foarte des.

 

6. Aparatele fixe metalice sunt mult mai bune decât cele ceramice.

Tratamentul ortodontic funcționează la fel cu toate tipurile de aparate dentare, singura diferență între ele fiind cea de natură estetica.

 

7. Dacă am peste 25-30 de ani, nu îmi mai pot îndrepta dinții

Dinții se pot îndrepta la orice vârstă. Inclusiv la 50-60 de ani, în cazul în care doriți să aveți o dantură frumoasă și perfect funcțională, se pot face tratamente ortodontice.
Dacă nu sunteți convinși de informațiile pe care le cunoașteți despre tratamentele ortodontice, sau dacă aveți orice fel de întrebări legate de aparatele dentare, nu ezitați să ne scrieți, apăsând butonul de mai jos.

 


[iconbox2 type=”default” icon=”ty-question” i_color=”#dd127b” boxb_color=”#dd127b” title=”Cere un sfat medicului ortodont” button_text=”PUNE O INTREBARE” button_color=”#dd127b” button_t_color=”#ffffff” link=”http://ortoclass.ro/contact” target=”_self”]

1 thought on “Mituri despre aparatul dentar si clarificarea lor”

  1. Pingback: Aparatul dentar la adulti - Eficient sau nu?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Programează-te acum!

Contact Form Footer

Scroll to Top