pret-aparat-dentar

Ce pret are un aparat dentar? Merită un zambet perfect aceste costuri?

Astăzi vă povestim despre costurile pe care le implică un tratament ortodontic. Ce preț are un aparat dentar, ce alte costuri există de la primul consult până la finalizarea tratamentului și de ce acestea sunt la un nivel mai ridicat față de tratamentele stomatologice simple.

Ieftin nu înseamnă întotdeauna și bun!

Trebuie să stabilim de la bun început că beneficiile funcționale și estetice ale unui tratament ortodontic depășesc de multe ori costul pe care acesta îl implică.

Prețul unui aparat dentar NU este bazat doar pe materialele care sunt folosite în construcția și montarea acestuia ci și în pregătirea medicului care conduce tratamentul. Puteți vedea rezultatele tratamentelor cu aparat dentar la Ortoclass și o să vă convingeți singuri de rezultatele unui astfel de tratament.

Pe lângă pregatirea medicului ortodont, în prețul aparatelor dentare este luată în considerare și calitatea materialelor folosite, deoarece acestea, deși vor rezolva problemele pacienților, pot duce la complicații sau la prelungirea perioadei de tratament. Astfel de exemple putem găsi în diferența de calitate între brackeții metalici de origine chinezească și cei produși de către firme cum ar fi: 3M, American Orthodontics sau AVEX, sau între diferitele tipuri de lipici pentru brackets, care atunci când sunt de proastă calitate pot păta dinții sau vor duce la desprinderea brackeților.

Costuri în etapa de diagnostic

În stabilirea unui diagnostic corect, este nevoie de o consultație inițială a medicului ortodont pentru a determina care este situația actuală, care este rezultatul pe care îl dorim, dar și ce trebuie să facem ca să îl obținem.

Pentru un diagnostic cât mai precis, este nevoie de:

  • realizarea de modele de studiu. Acestea înregistrează situația inițială. Măsurătorile necesare legate de deplasările dentare se pot efectua mai exact și mai ușor pe modelele de studiu
  • fotografii și radiografii diagnostice
  • destul de rar poate fi nevoie și de o tomografie pentru măsurători complexe, stabilirea cantității și calității paradonțiului.

 

Costuri de montare a aparatului dentar

Montarea unui aparat dentar implică de cele mai multe ori costul inițial, care va include aparatul ortodontic și montarea acestuia și uneori, dacă este necesar, costurile de inserare a microimplanturilor în cazul în care acestea fac parte din tratament. Desigur, investiția inițială (aparatul ortodontic în sine) este cea la care se raportează atât pacienții cât și medicii întrucât aceasta reprezintă defapt aproximativ 90% din costul întregului tratament.

Montarea brackeților aparatului dentar este una dintre cele mai importante activități desfășurate pe perioada întregului tratament și face diferența între un tratament reușit și unul nereușit. 

Costul ridicat al montării aparatului dentar se datorează faptului că brackeții se vor aplica manual, pe fiecare dinte în parte, medicul ortodont având în vedere rezultatul final pe care dorește să îl obțină și ajustând astfel poziția fiecărui bracket pentru a-l atinge.

Există câțiva factori care pot modifica aceste costuri inițiale:

  • tipul de aparat ortodontic ales
  • dificultatea cazului
  • necesitatea utilizării de microimplant ortodontic
  • necesitatea unei intervenții chirurgicale ortognate
  • utilizarea unui aparat ortodonti mobil ca mijloc ajutător de tratament

 

Costuri în etapa controalelor lunare

După consultul inițial, urmează o perioadă de urmărire, control și adaptare a aparatului ortodontic. În general acesta necesită un control lunar, pentru ambele arcade în timpul căruia se schimbă arcurile și se activează aparatul dentar. Modificările de poziție ale dinților trebuie să se producă lent, pentru a lăsa timp paradonțiului, țesuturilor din jurul dinților, să se adapteze fără să sufere. Un tratament durează în medie doi ani.

 

Prețurile pentru fiecare dintre etapele de mai sus pot varia foarte mult între diferite cabinete și clinici ortodontice. Asigură-te întotdeauna că ai la dispoziție toate datele înainte de luarea unei decizii.

 

[iconbox2 type=”default” icon=”el-calendar” i_color=”#dd127b” boxb_color=”#dd127b” title=”Esti pregătit pentru un zâmbet perfect? Vezi lista de prețuri a aparatelor dentare” button_text=”VEZI PRETURI” button_color=”#dd127b” button_t_color=”#ffffff” link=”http://ortoclass.ro/servicii” target=”_self”]

 

1 thought on “Ce pret are un aparat dentar? Merită un zambet perfect aceste costuri?”

  1. Pingback: 10 Intrebari Frecvente Despre Aparatul Dentar si Raspunsurile Lor - Ortoclass Ortodontie

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Programează-te acum!

Contact Form Footer

Scroll to Top