cabinet-ortoclass-dorobanti-model-aparat-dentar

Probleme care pot apărea atunci când porți aparat dentar

Aparatul dentar reprezintă soluția multor probleme dentare, nu doar din punct de vedere estetic ci și funcțional. În urmă purtării a unui aparat dentar atâta timp cât există rezultate vizibile și benefice sănătății dinților acesta își pierde din “urâțenie”  și devine un accesoriu insesizabil.

Pe durata tratamentului, bineînțeles, apar diferite obstacole în ceea ce privește latura estetică cât și stilului de viață. Noi ne-am gândit la problemele pe care le-ai putea întâmpina și ca să îți fie mai ușor ți-am însumat și câteva soluții pentru acestea.

         1.Dezlipirea brackeților

Bracketul este acel element din metal sau ceramică lipit de dinte, iar dezlipirea lui este cea mai comuna problema întâmpinată de persoanele care poartă aparat dentar. Problema această apare datorită alimentelor.

Pentru soluționarea problemei ca și efecte temporare se poate folosi ceara ortodontică care se aplică pe bracketul dezlipit, dar cea mai bună soluție rămâne vizita la medicul ortodont.

        2. Iesirea arcului de pe maxilar

Ruperea arcului de pe maxilar sau deplasarea de la locul lui poate crea leziuni la nivelul limbii , obrajilor , a gingiei sau poate fi chiar înghițit. Totodată acesta va impedica eficacitatea tratamentului , prelungind astfel perioada de purtare a aparatului, de aceea odată sesizată problema trebuie contactat medicul ortodont.

Asadar, aparatul dentar la locul lui, un mic rezumat a problemelor ce pot apărea pe toată perioada tratamentului, iar tu te bucuri de un zâmbet perfect!

De reținut este faptul că monitorizarea evoluției a sănătății dinților prin consultații la un medic ortodont bun  pe perioada purtării aparatului dentar sunt foarte importante și pot soluționa rapid problemele apărute.

Ai o dilemă? Te vom ajută cu drag. Cu siguranță îți vom răspunde la numarul de telefon 0736 944 335 sau ne poti vizita direct la #laboratoruldezambete din strada Intrarea Aviator Teodor Iliescu, nr.28 sector 1 Bucuresti.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Programează-te acum!

Contact Form Footer

Scroll to Top